VORTICE 

Vortice este un grup multinațional avand sediul central in Italia si operand prin intermediul propriilor sale filiale sau prin dealeri locali în mai mult de 90 de țări din întreaga lume, în sectoarele de ventilare rezidențiale, comerciale și industriale și de tratare a aerului în general. Vortice in Romania este importat exclusiv de All4Ventilation de peste 20 de ani.

 

 

INCEPUTUL 1954 - 1955

Fondatorul Vortice, Attilio Pagani (1929 - 2010) începe sa lucreze la varsta de 16 ani, la Milano, intr-un subsol mic in Viale Montenero, unde tatăl Ettore conduce o afacere de prelucrare a metalelor. Aici, Attilio Pagani incepe sa produca panouri cu gresie si faianta pentru bucătării low cost și crează primul ventilator extractor pentru hota de bucatarie fabricat din rășină termorigidă, de unde societatea va lua si numele său: Vortice. Un produs inovator, nu numai datorită materialului utilizat, dar si datorita purității liniei și formei care câștiga premiul Compasso d'Oro, cea mai veche și cea mai mare autoritate de design industrial din lume.

Astazi, aproximativ 300 de persoane sunt angajate în diverse companii ale Grupului, care funcționează pe trei continente: Europa, Asia și America de Sud.

 

Misiunea VORTICE - "Noi lucrăm pentru a promova calitatea vieții și de a contribui la evoluția socială prin produse ecologice care mișcă aerul in siguranta și eficient"

Valorile VORTICE • Etică profesională• Pasiune• Încredere• Creativitate• Dragostea pentru proiectare

 

DESIGN

Vortice a atribuit intotdeauna aspectului produselor sale un rol de prim plan. Aceste produse sunt menite să existe spațiul nostru de locuit, fac parte din viața noastră deci,obiectivul Vortice fiind acela de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, este esențial ca produsele să fie atat plăcute la vedere cat si ergonomice și funcționale. Din anii '70 și până în prezent, impactul vizual al produselor Vortice a fost întotdeauna un element de valoare adăugată, menținut la un nivel ridicat, datorită eforturilor zilnice ale tuturor colaboratorilor care au contribuit de-a lungul anilor precum și aportului designerilor renumiti pe plan internațional, cum ar fi Zanuso, Sapper, Trabucco si Vecchi.Implicarea pe aceasta a prelungit, fără îndoială, durata de viață a multor produse, unora dintre ele asigurandu-le „imortalitatea”.