Blog

Ventilație parcuri acvatice/centre spa - Ce presupune și cum se realizează?
08.04.2024
Atunci când pasionații de distracție și relaxare vor să-și petreacă timpul în parcuri acvatice sau centre spa, așteptările lor sunt înalte. Ei caută nu doar o experiență distractivă, ci și un mediu relaxant fără a se simți incomod sau deranjați de condițiile de mediu care să le ofere o pauză binevenită de la agitația zilnică. În aceste locuri, este important să fie instalate corect sisteme de ventilație adecvate și de calitate.
Citeste articolul
Ventilația în camere curate (sterile) - Ce este și de ce este importantă
19.03.2024
Camerele sterile sunt acele incinte care necesită un grad ridicat de curățenie, dar și condiții speciale de igienă. Pe lângă faptul că necesită pardoseli speciale sau anumite tipuri de sisteme de iluminat, camerele sterile mai pun accentul foarte mult și pe calitatea aerului. Acest lucru este absolut normal în contextul destinației pe care o au aceste incinte, cum ar fi, spre exemplu sălile de operație sau cele aferente investigațiilor medicale, incintele de bio tech. Altfel spus, camerele curate sau sterile necesită nu doar o purificare constantă a aerului ce poate fi realizată cu diverse aparate de tratare a aerului, ci și o ventilație corespunzătoare, iar despre aceste detalii discutăm în cele ce urmează.
Citeste articolul
Destratificarea aerului – ce inseamna si care sunt solutiile optime?
12.03.2024
Stratificarea aerului este un proces natural in orice incapere, cu precadere in spatiile cu inaltimi ridicate, datorita faptului ca aerul cald este mai usor decat aerul rece si se va pozitiona in partea superioara a camerei. Cu cat incaperea este mai inalta, cu atat diferenta de temperatura intre podea si tavan este mai mare. Procesul de destratificare a aerului este insa un proces mecanic, ce trebuie creat, nu decurge natural si se realizeaza doar cu ajutorul echipamentelor dedicate acestei conditii. Destratificarea presupune punerea in miscare a aerului stationar si mixarea celor doua zone cu temperaturi diferite pentru obtinerea omogenizarii temperaturii. Vom prezenta pe larg modul de functionare si avantajele instalarii ventilatoarelor de tip HVLS – high volume low speed.
Citeste articolul
Ventilație parcări - Ce este un sistem de ventilație pentru parcări subterane & De ce este important
07.03.2024
Parcările sunt unele dintre cele mai importante spații în prezent, mai ales dat fiind numărul foarte mare de autoturisme din ultimii ani. Modernitatea a adus cu sine o dezvoltare enormă a segmentului auto, iar acest lucru se răsfrânge la aproape toate nivelurile, inclusiv în ceea ce privește construcțiile, parcările fiind deosebit de necesare acolo unde există centre rezidențiale. Practic parcarea a devenit indispensabilă omenirii și mai mult decât atât ea trebuie să ofere condiții potrivite pentru fiecare utilizator și fiecare mașină găzduită. Deși parcările sunt spații relativ simpliste, care nu ridică probleme majore, exceptând-o pe cea de securitate, ele trebuie să îndeplinească câteva condiții particulare. Una dintre aceste condiții este cea a asigurării unor sisteme de ventilație pentru parcări subterane, cu ajutorul cărora aerul viciat să fie eliminat.
Citeste articolul
Ventilație hale - Importanță & Mentenanță
27.02.2024
Ventilația în hale industriale reprezintă un aspect esențial al infrastructurii, având un impact semnificativ asupra calității aerului, eficienței operaționale și, implicit, a productivității. Sustenabilitatea și confortul angajaților reprezintă priorități majore, de aceea înțelegerea și gestionarea adecvată a ventilației în hale devin factori importanți pentru succesul oricărei operațiuni industriale. În acest articol vom prezenta importanța sistemelor de ventilare în halele industriale, evidențiind rolurile pe care le îndeplinesc aceste room ventilation systems în menținerea unui mediu de lucru sănătos și optim pentru diverse activități. De asemenea, vom analiza aspectele legate de mentenanța acestor sisteme, subliniind necesitatea unei abordări preventive și a unei gestionări eficiente pentru a asigura funcționalitatea optimă a echipamentelor de ventilare pe termen lung.
Citeste articolul
Afişare 1 - 5 din 48 (10 pagini)