Blog

Încălzirea locuinței. Care sunt cele mai ieftine sisteme de încălzire?
21.09.2023
Confortul termic este una dintre exigențele pe care fiecare beneficiar o are cu privire la propria locuință. Încălzirea locuințelor este direct proporțională consumului de energie, iar dacă în trecut încălzirea se făcea majoritar cu ajutorul reșourilor sau sobelor, folosindu-se astfel combustibil solid, în prezent există soluții mai eficiente, mai puțin costisitoare și pe alocuri chiar mai estetice decât metodele rudimentare.
Citeste articolul
Ce trebuie sa faci dupa inundatie in casa? Indicatii & sfaturi utile
23.08.2023
O inundație îți poate da planurile peste cap, iar în cele mai multe dintre cazuri evenimentele de acest tip apar când te aștepți mai puțin. În plus, o inundație, fie din cauze ce țin de propriul apartament sau de apartamentele vecine, presupune eforturi financiare destul de mari și pentru repararea problemelor cauzate. Altfel spus, o inundație nu vine niciodată singură, ci este însoțită de probleme precum reparații la nivelul mobilei, pereților și pardoselii, la nivelul instalației electrice sau a altor posesiuni ale tale. Inundațiile pot avea grade diferite de severitate, însă un lucru este cert: influența apei asupra structurii unei locuințe și a lucrurilor din ea nu poate fi trecută cu vederea.
Citeste articolul
Aer uscat în cameră - Simptome, Cauze & Remedii
17.08.2023
Starea de bine pe care o resimte organismul uman are la bază o multitudine de factori, cum ar fi confortul termic, acoperirea nevoilor de bază (hrană, apă), liniștea, dar și calitatea aerului interior și exterior. Aerul are în componența sa dioxid de carbon, azot și oxigen, dar și o cantitate variabilă de vapori de apă. Variația aceasta determină umiditatea relativă a aerului, cea care determină gradul de confort pe care îl resimțim.
Citeste articolul
Ventilarea casei: TOTUL despre tipuri de ventilație, proiectare și indicații utile
13.07.2023
Păstrarea căldurii în interior, ventilarea corectă și confortul ambiental reprezintă unele dintre cele mai importante aspecte ce țin de utilizarea locuințelor. Dintre acestea, ventilarea este unul dintre cele mai importante criterii, deoarece permite aerisirea, oxigenarea și schimbul de aer din locuință, aspecte atât de necesare pentru asigurarea unor condiții potrivite de viață. Discutăm pe larg în acest material despre realizarea unei bune ventilații în interiorul spațiilor, dar și despre avantajele pe care le aduc sistemele de ventilare moderne.
Citeste articolul
Igrasia - Cauze, Prevenire si Combatere
11.07.2023
Igrasia este o problemă frecventă în multe locuințe, iar acest articol se concentrează pe cauzele, prevenirea și combaterea ei. Igrasia apare cel mai des în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi bucătăriile, băile și subsolurile. Printre principalele cauze ale apariției igrasiei se numără infiltrarea apei prin pereți sau pardoseală, lipsa ventilării adecvate și scurgerile de apă. Această umiditate excesivă poate duce la apariția mucegaiului și a ciupercilor, ceea ce reprezintă un risc major pentru sănătatea locuitorilor. Inhalarea sporilor de mucegai poate provoca probleme respiratorii, alergii și chiar afecțiuni mai grave. Prin urmare, este vital să înțelegem cum să prevenim și să combatem igrasia, pentru a ne asigura un mediu de viață sănătos și sigur.
Citeste articolul
Afişare 1 - 5 din 33 (7 pagini)