Facebook Pixel

Blog

Ce este o perdea de aer si unde se foloseste
09.04.2019
Perdelele de aer sunt echipamente destinate protejarii spatiilor climatizate prin crearea unei bariere de aer, invizibila, exact ca o cascada, intre spatiul interior si cel exterior. Rolul perdelei de aer este de a reduce transferul termic intre doua spatii (de regula interior / exterior) precum si sa previna patrunderea prafului, a mirosurilor neplacute, a insectelor etc.
Citeste articolul
Ventilator axial sau centrifugal?
26.03.2019
Un ventilator este un aparat destinat sa miste aerul. Este construit dintr-un motor (de obicei electric) care roteste palele ventilatorului ce transfera energie aerului. Din punct de vedere al constructiei unui ventilator, acestea se impart in doua tipuri majore: - Axiale - Centrifugale
Citeste articolul
Cum alegi ventilatorul de baie
15.01.2019
Ventilatorul de baie este o foarte buna investitie pentru sanatatea ta dar si pentru intretinerea baii si a mobilierului existent. Sa alegi ventilatorul de baie este usor, cat timp esti hotarat asupra a ceea ce iti doresti si ne informezi, de restul ne putem ocupa noi. In continuare vei afla despre ce aspecte sunt importante in procesul de selectie si avantajele folosirii unui ventilator de baie. Rolul ventilatorului de baie este sa elimine aerul viciat (aburul, umiditatea si mirosurile neplacute).
Citeste articolul
Confortul termic al spatiilor in care traim
10.10.2018
Scopul unui sistem de ventilare este acela de a realiza conditii ambientale care sa fie cat mai apropiate conditiilor de confort termic cerute de beneficiar. Elementele principale care determina starea de confort termic in cladiri sunt: temperatura; umiditatea; viteza aerului; calitatea aerului. Exista apoi alte elemente, cum ar fi nivelul de zgomot, lumina, culorile, care pot fi controlate: cu cat este mai mare numarul parametrilor care pot fi controlati, cu atat conditiile de confort pot fi mai bune.
Citeste articolul
Tipuri de ventilatie si eficienta acesteia
19.07.2018
Ventilatia nu este intotdeauna realizata corect si acest lucru poate insemna ca, vehiculand acelasi debit de aer in doua incaperi similare ca volum si format, una dintre incaperi ar putea avea un aer de calitate mai buna deoarece este mai bine ventilata decat celalalta. Eficienta ventilatiei, conform Vortice, este definita prin capacitatea unui sistem de ventilatie de a elimina poluantii dintr-o zona delimitata. Prin urmare, un sistem de ventilare foarte eficient poate asigura calitatea aerului cu un debit de aer mai mic decat
Citeste articolul
Afişare 1 - 5 din 8 (2 pagini)