Facebook Pixel

Sterilizarea cu lumina ultravioleta UVC

Sterilizarea cu lumina ultravioleta UVC

Utilizarea razelor UVC s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda de sterilizare care respecta in totalitate mediul inconjurator, fiind fara emisii de ozon sau substante chimice. 

Descoperirea, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, a proprietatilor de sterilizare a luminii ultraviolete a condus la producerea de astazi a lampilor germicide, capabile sa emita radiatii UVC cu o lungime de unda de 253,7 nm, utilizate in principal pentru dezinfectarea suprafetelor, purificarea fluxurilor de aer de microorganisme daunatoare sau biosecuritatea ecologica a spatiilor de productie alimentara. 


CE SUNT RAZELE UV

Razele UV sunt un tip de radiatii electromagnetice emanate de soare. Razele UV pot fi, in functie de lungimea de unda masurata in nanometri, de mai multe tipuri: 

- UV Vacuum (lungime de 100-200 nm)

- UVC (lungime de 200-290 nm) – blocate de stratul de ozon, nu patrund prin atmosfera si nu fac parte din lumina soarelui;

- UVA (lungime de 315-380 nm) - pot afecta ADN-ul celulelor pielii, favorizeaza aparitia ridurilor si imbatranirea pielii si au un rol important si in aparitia unor tipuri de cancer de piele;

- UVB (lungime de 290-315 nm) – care ajung pe pamant si afecteaza corpul uman, dar si obiectele de pe pamant.

Pe masura ce studiile organismelor microscopice au avansat, radiatiile ultraviolete cu unda scurta s-au dovedit a fi cea mai eficienta metoda de a distruge ADN-ul din microorganisme. Astazi, radiatiile UVC se folosesc cu incredere pentru purificarea aerului sau a suprafetelor, sub forma unor lampi de sterilizare in orice spatiu ce impune purificarea biologica. 

Traim inconjurati de microorganisme: bacterii, virusi, mucegaiuri, enzime si protozoare.  Locuri des fecventate in fiecare zi, cum sunt birourile, scolile, salile de asteptare etc., ce necesita tratamente dezinfectante periodic pentru o multitudine de forme virale, vegetative sau bacteriene.

Radiatiile ultraviolete germicide sunt intr-adevar o tehnologie eficienta si sigura care reproduce, prin intensificare, actiunea de purificare a radiatiei solare, reducand sau eliminand agenti contaminanti din spatiile in care ne desfasuram activitatea in cea mai mare parte a zilei. 

CUM ACTIONEAZA LUMINA ULTRAVIOLETA UVC

Datorita razelor UVC, nucleul celulelor microorganismelor sufera o alterare fotolitica ce le modifica ADN-ul sau ARN-ul facandu-le astfel inofensive si incapabile de reproducere, evitand raspandirea infectiilor, bolilor sau daunelor. Lumina afecteaza materialul biologic prin intermediul energiei de putere mare efectuata asupra celulelor, fara sa produca reactii chimice. Lumina UVC nu modifica particule sau substante chimice din mediu, organice sau anorganice. 

Sunt necesare masuri de precautie, atunci cand se foloseste lumina UVC pentru dezinfectarea suprafetelor, din cauza naturii mutagene și cancerigene a luminii ultraviolete UVC. Nu se va folosi in prezenta oamenilor sau a animalelor si este recomandat ca plantele din interior sa nu fie pozitionate in raza directa a lampii sau sa fie acoperite in timpul functionarii acesteia. 


EFICIENTA LAMPILOR DE STERILIZARE CU LUMINA UVC

Lampa UVLOGIKA SYSTEM este produsul creat pentru dezinfectarea suprafetelor din mediile comerciale si industriale. Radiatiile emise de lampa elimina rapid pana la 99,9% din bacterii, virusuri si alte microorganisme.

Agentii patogeni se depun pe orice suprafata disponibila si curatata necorespunzator: scaune, manere, blaturi, birouri, balustrade, paturi, podele, pereti etc. Devin astfel surse de contaminare pentru personal sau pentru orice alta materie prima ce intra in contact cu ei. 

In functie de structura celulara, lumina ultravioleta UVC cu o lungime de unda constanta de 254 nm, distruge AND-ul agentilor patogeni, virusi, bacterii, drojdiile, ciupercile sau alte microorganisme, intr-un interval de timp foarte scurt, cuprins intre cateva secunde si pana la cateva minute. 

Datorita actiunii germicide exercitata de lampa UV-LOGIKA SYSTEM intr-un timp relativ scurt, produsele, si in general suprafetele dezinfectate, pot fi folosite imediat din momentul in care lampa a fost oprita.


UTILIZARE LAMPA DE STERILIZARE UVLOGIKA SYSTEM PE SUPRAFETE

    


Ventilarea corecta a incaperilor prin schimburi orare ajuta la prevenirea acumularii in concentratii mari a poluantilor si alergenilor, pastrand astfel siguranta noastra. Cu toate acestea, simpla introducere a aerului proaspat, desi reduce semnificativ poluantii din aer, nu are nici un efect asupra suprafetelor pe care agentii patogeni se pot depune si prolifera. 

Prin urmare, STERILIZAREA suprafetelor cu care intram in contact zilnic, in birou sau orice alta incapere inchisa, este esentiala pentru sanatatea tuturor celor ce lucreaza acolo sau intra in contact.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs