HVAC pentru casa ta

Ventilatia in beci - Solutii si idei pentru aerisirea subsolului
23.10.2023
Ventilarea spațiilor este unul dintre aspectele importante pentru construcții, deoarece prin eliminarea aerului viciat sunt depășite o serie de provocări precum poluarea, alergiile, dar și prevenția împotriva condensului și a mucegaiului. Deși fiecare zonă a casei este predispusă la probleme ce țin de calitatea aerului interior, există unele încăperi unde ventilarea devine imperios necesară. Acesta este cazul beciurilor, a subsolurilor și demisolurilor și a camerelor tehnice. Pentru că în general aceste încăperi sunt în contact direct cu solul sau sunt îngropate, nivelul de umiditate este automat mai ridicat.
Citeste articolul
Ventilația (aerisirea) bucătăriei - Importanță, tipuri, beneficii
21.09.2023
Bucătăria este locul în care este preparată hrana zilnică, dar și locul în care ne face plăcere să savurăm ceaiul sau binemeritata cafea. Altfel spus, bucătăria este spațiul în care ne exprimăm creativitatea culinară, locul în care experimentăm și inovăm, dar și locul unde putem fi gazde ideale pentru zile cu familia sau prietenii. Pentru că este camera în care are loc prepararea termică a preparatelor gastronomice, ea este de asemenea expusă și condensului, fumului și ventilării deficitare.
Citeste articolul
Încălzirea locuinței. Care sunt cele mai ieftine sisteme de încălzire?
21.09.2023
Confortul termic este una dintre exigențele pe care fiecare beneficiar o are cu privire la propria locuință. Încălzirea locuințelor este direct proporțională consumului de energie, iar dacă în trecut încălzirea se făcea majoritar cu ajutorul reșourilor sau sobelor, folosindu-se astfel combustibil solid, în prezent există soluții mai eficiente, mai puțin costisitoare și pe alocuri chiar mai estetice decât metodele rudimentare.
Citeste articolul
Ce trebuie sa faci dupa inundatie in casa? Indicatii & sfaturi utile
23.08.2023
O inundație îți poate da planurile peste cap, iar în cele mai multe dintre cazuri evenimentele de acest tip apar când te aștepți mai puțin. În plus, o inundație, fie din cauze ce țin de propriul apartament sau de apartamentele vecine, presupune eforturi financiare destul de mari și pentru repararea problemelor cauzate. Altfel spus, o inundație nu vine niciodată singură, ci este însoțită de probleme precum reparații la nivelul mobilei, pereților și pardoselii, la nivelul instalației electrice sau a altor posesiuni ale tale. Inundațiile pot avea grade diferite de severitate, însă un lucru este cert: influența apei asupra structurii unei locuințe și a lucrurilor din ea nu poate fi trecută cu vederea.
Citeste articolul
Aer uscat în cameră - Simptome, Cauze & Remedii
17.08.2023
Starea de bine pe care o resimte organismul uman are la bază o multitudine de factori, cum ar fi confortul termic, acoperirea nevoilor de bază (hrană, apă), liniștea, dar și calitatea aerului interior și exterior. Aerul are în componența sa dioxid de carbon, azot și oxigen, dar și o cantitate variabilă de vapori de apă. Variația aceasta determină umiditatea relativă a aerului, cea care determină gradul de confort pe care îl resimțim.
Citeste articolul
Afişare 1 - 5 din 9 (2 pagini)